Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
28. 07. 2023

Proč nekupovat monitor dechu z druhé ruky

Často kladené otázky na zákaznické lince NANNY: Tentokrát si naše zákaznická podpora Zuzka posvítí na často kladený dotaz – „Proč nekupovat monitor dechu z druhé ruky?“

Pořízení výbavičky pro miminko není levná záležitost a je v pořádku hledat cesty, jak ulehčit rodinnému rozpočtu. Avšak při výběru věcí, na které se spoléháte ve jménu bezpečnosti a zdraví by rozhodujícími parametry pro nákup měla být především kvalita a spolehlivost, nikoliv cena.  Proč by investice do monitoru dechu měla být uvědomělá a jak se v konečném důsledku monitor dechu z druhé ruky nemusí vyplatit ani z ekonomického hlediska vám popíšeme společně se Zuzkou ze zákaznické linky. 

Opatrnost je na místě 

Monitor dechu se skládá z vyhodnocovací jednotky a k ní připojované snímací podložky, která detekuje nádechy miminka. Podložka má v sobě zabudovaný citlivý senzor, který je velice náchylný na otřesy či nárazy. V případě pořízení monitoru dechu z druhé ruky nemá kupující nikdy jistotu, zda bylo historicky s podložkou bylo zacházeno šetrně. U opotřebených snímacích podložek, které nemají dostatečnou citlivost na detekci dýchacích pohybů miminka, může docházet k „falešným poplachům“. Falešným poplachem nazýváme stav, kdy monitor alarmuje i přes to, že je monitorované miminko objektivně zcela v pořádku. Falešné poplachy jsou nejen vysoce stresující pro obsluhu monitoru, ale také mohou časem vést ke snížení ostražitosti obsluhy, která nemusí v případě opravdového poplachu dostatečně včas zareagovat na potřebnou pomoc miminku. 

Doba použitelnosti podložky Nanny je při správném použití 2 roky od doby uvedení do provozu. Podložku není možné kalibrovat ani nijak jinak prodloužit její životnost. Citlivost senzoru dokážeme změřit na výrobním testeru, zjistíme však pouze aktuální hodnoty, které nejsou k budoucímu použití, jakkoliv relevantní a nemůžeme tedy vyloučit výskyt falešných poplachů. Z tohoto důvodu jsme zrušili pozáruční kontroly podložek.  

Naproti tomu vyhodnocovací jednotka Nanny má dobu použitelnosti výrazně delší a to až 10 let. Kontrola její funkčnosti probíhá při každém zapnutí za pomocí zabudovaného vnitřního autotestu. Pokud tedy do budoucna plánujete pořídit miminku sourozence, ponechejte si monitor a později si dokoupíte náhradní podložku, kterou připojíte k původní jednotce. Stejně tak jako to udělala youtuberka Anshule ve videu Výbavička pro miminko.

Pořízení si monitoru dechu v různém stavu a kondici z online bazarů vyjde kupujícího průměrně na tisíc korun. „Často volají maminky, které koupily monitor z druhé ruky a objeví se jim falešné poplachy. Kromě investice za bazarový kus je pak ještě čeká nákup nové náhradní podložky.“ říká Zuzka se zákaznické linky.  Uspořené peníze, které padnou na náhradní podložku, už v součtu dají cenu úplně nového monitoru. Na nový monitor přispívá většina zdravotních pojišťoven a od navíc od nás máte záruku na bezvadnost výrobku. 

#nakupniradce
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
2 495,00 Kč

Tento chytrý a ryze český výrobek poskytuje rodičům jistotu, klidný spánek a kontrolu nad správným dýcháním jejich miminka. Nepřetržitě hlídá jeho dech i pohyby.Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny.  

23279

Slovník pojmů

Kalibrace

Ve snímací podložce je senzor, který zachytí i ty nejjemnější pohyby miminka. Jeho životnost je dva roky, poté citlivost klesá. Proto je po uplynutí této doby nutné koupit k monitoru dechu novou podložku. Starou nejde nijak “kalibrovat” a její používání tím bezpečně prodloužit.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog