Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
05. 08. 2020

Pravidla bezpečného monitorování

Před každou instalací Nanny je třeba provést test funkčnosti. Zvlášť velké opatrnosti je třeba, pokud chcete Nanny použít jinde než v dětské nebo kojenecké postýlce.

Test funkčnosti

Před prvním použitím na jakémkoliv novém místě monitor vždy otestujte. Zapněte ho v postýlce (nebo kdekoli jinde, kde bude miminko spát), ale miminko do ní zatím nedávejte. Když po dvaceti sekundách Nanny spustí alarm, máte jistotu, že nikde poblíž není zdroj rušivých vibrací a monitor můžete s klidem používat.

Za jakých podmínek kočárek, kolébka nebo koš?

Monitor dechu používejte jen na klidných místech, kde nefouká vítr. Kdyby stál kočárek třeba na balkoně, citlivý senzor by mohl zachytit mírné otřesy způsobené větrem a přístroj by tak nemusel poznat, že miminko přestalo dýchat. Stejně tak v případě koše, který leží na zemi, by monitor mohl zaznamenat vibrace z chůze v okolí.

Kočárek nebo kolébka zároveň nesmí být v pohybu a nikdo se jich nesmí dotýkat. Pokud ale miminko spí v kočárku, který je zaaretovaný, stojí na rovné ploše a provedli jste před použitím test funkčnosti (viz výše), Nanny můžete použít.

V případě hnízda nebo třeba i vyšší matrace než doporučovaných 12 cm pak počítejte s tím, že může být vyšší četnost falešných poplachů. Ověřte proto „propustnost“ jednotlivých vrstev. Miminko položte do hnízda, zapněte monitor a odstupte. Pokud bliká zelená kontrolka v rytmu dechu dítěte, máte jistotu, že jeho dech podložka snímá. Pokud se tak neděje, můžete podložku umístit přímo na matraci (ne pod ni), pak už by měl monitor dech miminka bez problémů zachytit.

#
30. 11. 2021 Péče o nejmenší
Spánková koučka radí jak na ukládání miminka do postýlky
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 245,00 Kč

Výhodné balení monitoru dechu Nanny se dvěma podložkami oceníte zejména pokud bude miminko často spinkat na více místech. Nemusíte si dělat starosti s přenášením a opětovnou instalací. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny.

23279

Slovník pojmů

Baterie

Baterie dostanete spolu s Nanny v balíčku a obvykle je nemusíte měnit, protože vydrží opravdu dlouho. Kdyby však přístroj po čase signalizoval, že jsou vybité, kupte klasické alkalické tužkové baterie. Nabíjecí baterie nejsou do Nanny vhodné.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog