Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
05. 06. 2024

Podhlavník: Klíč ke správné poloze spaní pro novorozence

V rámci zvýšení bezpečnosti během spánku se doporučuje miminko vždy ukládat na záda. Spaní na zádech výrazně snižuje riziko Syndromu náhlého úmrtí kojence (SIDS). Tato poloha zajišťuje volné dýchací cesty a minimalizuje šanci na udušení.

Podhlavník neboli ortopedický klín podporuje správnou polohu pro spaní, což je obzvláště důležité u novorozenců. U dětí trpících refluxem může snížit riziko zpětného toku žaludečního obsahu do jícnu během spánku. Nakloněný povrch zajišťuje, že hlava a horní část těla jsou mírně zvýšené, což napomáhá udržení žaludečních šťáv na svém místě a snižuje tak riziko dusivých epizod.

Kromě toho je klín užitečným pomocníkem při léčbě nachlazení. Zvýšená poloha hlavy může napomoci lepšímu odtoku hlenů a snížit překrvení nosní sliznice, což dětem usnadní dýchání během spánku. Celkově tak podhlavník nejen podporuje správnou polohu pro spaní, ale také zvyšuje komfort a bezpečnost dítěte v různých zdravotních situacích.

V nabídce našeho e-shopu najdete podhlavník v textilním i nepropustném potahu. V souladu s pokyny výrobce můžete podhlavník umístit pod i na matraci, do míst, kde má dítě poženou hlavičku. Produkt byl testován společně s monitory dechu Nanny. Máte tak jistotu kvality a bezproblémové funkčnosti. Před použitím monitoru dechu s klínem vám doporučujeme provést test použitelnosti dle manuálu. Tím zajistíte optimální umístění snímací podložky a minimalizujete riziko falešných poplachů.

 

#
30. 11. 2021 Péče o nejmenší
Spánková koučka radí jak na ukládání miminka do postýlky
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 995,00 Kč

Vánoční sleva 10% kód: vanoce10 Unikátní produkt od tradičního českého výrobce monitorů dechu Nanny. Novinka BM-03 je vhodná pro miminka s nízkou porodní váhou již od 1kg hmotnosti. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny. Na našem blogu najdete kategorii s video návody.  

23279

Slovník pojmů

Syndrom náhlého úmrtí kojence

Termínem syndrom náhlého úmrtí kojence (sudden infant death syndrome - SIDS) označují lékaři případy, kdy miminko náhle zemře bez zjevných příčin. Obvykle ve spánku přestane dýchat a udusí se. Riziko hrozí i zdravým dětem a i přes veškerou snahu pediatrů jsou konkrétní příčiny SIDS stále neznámé.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog