Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
05. 06. 2024

Podhlavník: Klíč ke správné poloze spaní pro novorozence

V rámci zvýšení bezpečnosti během spánku se doporučuje miminko vždy ukládat na záda. Spaní na zádech výrazně snižuje riziko Syndromu náhlého úmrtí kojence (SIDS). Tato poloha zajišťuje volné dýchací cesty a minimalizuje šanci na udušení.

Podhlavník neboli ortopedický klín podporuje správnou polohu pro spaní, což je obzvláště důležité u novorozenců. U dětí trpících refluxem může snížit riziko zpětného toku žaludečního obsahu do jícnu během spánku. Nakloněný povrch zajišťuje, že hlava a horní část těla jsou mírně zvýšené, což napomáhá udržení žaludečních šťáv na svém místě a snižuje tak riziko dusivých epizod.

Kromě toho je klín užitečným pomocníkem při léčbě nachlazení. Zvýšená poloha hlavy může napomoci lepšímu odtoku hlenů a snížit překrvení nosní sliznice, což dětem usnadní dýchání během spánku. Celkově tak podhlavník nejen podporuje správnou polohu pro spaní, ale také zvyšuje komfort a bezpečnost dítěte v různých zdravotních situacích.

V nabídce našeho e-shopu najdete podhlavník v textilním i nepropustném potahu. V souladu s pokyny výrobce můžete podhlavník umístit pod i na matraci, do míst, kde má dítě poženou hlavičku. Produkt byl testován společně s monitory dechu Nanny. Máte tak jistotu kvality a bezproblémové funkčnosti. Před použitím monitoru dechu s klínem vám doporučujeme provést test použitelnosti dle manuálu. Tím zajistíte optimální umístění snímací podložky a minimalizujete riziko falešných poplachů.

 

#
30. 11. 2021 Péče o nejmenší
Spánková koučka radí jak na ukládání miminka do postýlky
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 995,00 Kč

Vánoční sleva 10% kód: vanoce10 Unikátní produkt od tradičního českého výrobce monitorů dechu Nanny. Novinka BM-03 je vhodná pro miminka s nízkou porodní váhou již od 1kg hmotnosti. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny. Na našem blogu najdete kategorii s video návody.  

23279

Slovník pojmů

Zdravotnický prostředek

Do této kategorie patří mnoho různých výrobků, které se používají ve zdravotnictví od náplastí až po přístroj na magnetickou rezonanci. Pomůcky musí splňovat pravidla stanovená v zákoně o zdravotnických prostředcích č. 375/2022 Sb.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog