Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
08. 04. 2019

Nanny slaví úspěch až v Japonsku

Monitor dechu Nanny hlídá miminka už v 21 zemích po celém světě. Spokojeni jsou s ním i v dalekém Japonsku. Jak se Nanny do země vycházejícího slunce dostala? A v čem se liší japonská péče o děti od té české?

Díky jedinečným vlastnostem na zahraniční trhy

Pro 150 japonských porodnic vyrábí monitory Nanny společnost Jablotron už více než 8 let. Jako jedna z mála českých firem tak dodává do Japonska zdravotnické prostředky. Tamní trh je technologicky velmi vyspělý, a proto není zrovna snadné na něm uspět. Nanny se to díky mimořádné spolehlivosti, jednoduchému ovládání, nenáročné údržbě i mezinárodní certifikaci podařilo. Nanny totiž úspěšně obstála v nezávislých klinických zkouškách a je mj. držitelem certifikátu ISO13485:2012, vydaném pro vývoj, výrobu a prodej aktivních neimplantabilních zdravotnických prostředků.

Japonská porodnická péče

Mezi nemocnice, které už výhody monitoru dechu Nanny stihly ocenit, patří i Oota Ladies Clinic. „Každý pokoj je u nás komfortně vybaven tak, aby zde maminka mohla provádět veškeré činnosti – spát, jíst, koupat se. I pro tatínka máme připravenou pohodlnou pohovku. U postele má maminka připraven tablet, kde se může dozvědět vše o péči o svoje miminko a zároveň, jak ovládat a používat jednotlivé přístroje a pomůcky v pokoji. Máme zde i monitory dechu Nanny, které používáme pro pocit bezpečí maminky a jako varování před možností Syndromu náhlého úmrtí kojence,“ říká Dr. Atsuyuki Oota, přednosta Oota Ladies Clinic.

Strašák SIDS

Doktor Oota se nedávno ve své praxi osobně setkal s několika případy syndromu náhlého úmrtí dítěte (SIDS). V jednom případě maminka nechala miminko doma samotné, když šla vyzvednout staršího sourozence k autobusu, ve druhém případě miminko zemřelo ve společné posteli s rodiči. „Spaní matek s dětmi v jedné posteli je v Japonsku velmi obvyklé, nicméně mladé rodiny sledují nové trendy a stále častěji zařizují miminku vlastní postýlku, což je pro dítě nejbezpečnější,“ dodává Dr. Oota. Podmínkou pro použití Nanny je právě samostatná postýlka, proto se v Japonsku Nanny zatím prodává hlavně do porodnic. Podložky monitoru dechu z Jablotronu se v Japonsku distribuují pod označením BB Alarm a prodává je japonský partner TH Pharma.

#
30. 11. 2021 Péče o nejmenší
Spánková koučka radí jak na ukládání miminka do postýlky
Číst více

Slovník pojmů

Kalibrace

Ve snímací podložce je senzor, který zachytí i ty nejjemnější pohyby miminka. Jeho životnost je dva roky, poté citlivost klesá. Proto je po uplynutí této doby nutné koupit k monitoru dechu novou podložku. Starou nejde nijak “kalibrovat” a její používání tím bezpečně prodloužit.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog