Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
30. 01. 2024

Nanny pomáhá miminkům v krizové situaci

V České republice aktuálně probíhá příprava na plánované zrušení kojeneckých ústavů, které by do budoucna měla zastoupit náhradní rodinná péče. V souvislosti s tím firma JABLOTRON navázala spolupráci se Sdružením pěstounských rodin z.s.. Do pobočky v Plzni jsme dali k dispozici 10 ks monitoru BM-03, které putují k tvz. „přechodným pěstounům“.

Rozvoj pěstounské péče na přechodnou dobu umožňuje dětem, které se ocitnou mimo vlastní rodinu, vyhnout se pobytu v kolektivních zařízeních. Tato forma péče je dočasným řešením pro děti v krizové situaci a její maximální délka je jeden rok. Během této doby rodiče získají čas na řešení své životní situace tak, aby byli schopni znovu převzít starost o dítě. Alternativně může být dítěti hledána stabilní náhradní rodina.

V případě kojenců, jde bohužel velmi často o děti drogově závislých rodičů. Užívání návykových látek v těhotenství je vážným rizikovým faktorem pro novorozence, u kterého následně může být monitorování dechu doporučeno nejen z preventivních důvodů.

BM-03 Nanny má řadu vychytaných funkcí, kterou může obsluha monitoru využít. Pro rychlou vizuální kontrolu miminka během noci poslouží lampička. Monitor mimo jiné sleduje teplotu v místnosti, upravuje intenzitu osvětlení pomocí režimu Den a noc a automaticky hlídá stáří podložky. Poslední zmiňovaná funkce je pro pěstouny velmi praktická. Nemusí totiž hlídat dobu použitelnosti snímací podložky, přístroj totiž sám dokáže upozornit ve chvíli, kdy je potřeba podložku vyměnit.

Posláním Sdružení pěstounských rodin z.s. je podporovat pěstounské rodiny a jiné pečující osoby v jejich rozhodnutí dát dětem, které to potřebují, šťastnou a spokojenou rodinu. Pokud vás toto téma zaujalo a chcete se dozvědět více informací o náhradní rodinné péči, navštivte web pestouni.cz

#BM-03
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 995,00 Kč

Vánoční sleva 10% kód: vanoce10 Unikátní produkt od tradičního českého výrobce monitorů dechu Nanny. Novinka BM-03 je vhodná pro miminka s nízkou porodní váhou již od 1kg hmotnosti. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny. Na našem blogu najdete kategorii s video návody.  

23279

Slovník pojmů

Monitor dechu

Monitor dechu je přístroj, hlídá dech miminka, abyste si i vy mohli odpočinout a načerpat energii během spánku. V případě zástavy dechu miminka, spustí monitor dechu poplach. Přivolaný rodič pak dítěti včas poskytne první pomoc.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog