Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
18. 04. 2019

Na co po porodu nebude čas

Jako nastávající maminka už asi tušíte, že pár týdnů nebo spíš měsíců po narození miminka se bude vše točit kolem něj. Nabízíme vám pár tipů, co vyzkoušet nebo zažít ještě před tím, než vám svět od základů změní láska vašeho života.

Odpočinek nebo dokonce zábava budou na vedlejší koleji. Pokud se cítíte dobře a nemáte žádné zdravotní problémy, byla by proto škoda promarnit čas, které vám ještě do porodu zbývá, a pořádně si ho neužít.

Hýčkejte se

I když třeba nepatříte k pravidelným návštěvnicím salonů krásy, v těhotenství si čas na relaxaci a zkrášlování určitě najděte. Věřte tomu, že nic vám neudělá tak dobře, jako nechat se hýčkat a pečovat o sebe. Bonusem navíc pak můžou být nové nehty nebo třeba dokonalý sestřih, stačí si vybrat.

Zalenošte si

„Přijde mi, že od porodu jsem se nezastavila. Buď se věnuji dceři, nebo uklízím, vařím a starám se o domácnost. Už si ani nevzpomínám, kdy jsem si na chvilku sedla a v klidu vypila kafe,“ svěřuje se Markéta, maminka roční Aničky. Samozřejmě to nemusí vypadat úplně takhle, ale připravte se na to, že mateřská dovolená vám navzdory svému názvu prázdniny příliš připomínat nebude. Proto dokud můžete, využijte volný čas k relaxaci, spánku nebo obyčejnému nicnedělání a lenošte klidně celý den. Kdy jindy byste také měla odpočívat než v těhotenství?

Vyrazte na dámskou jízdu

Zavolejte kamarádkám a svolejte pořádnou dámskou jízdu. Program si naplánujte podle libosti, můžete jen tak „podrbat“ u dobrého pití a mlsání, připomenout si staré časy u fotek z mládí nebo třeba vyrazit na víkend do lázní. Fantazii se meze nekladou. Po narození miminka budete ráda vzpomínat i na ty nejvšednější chvilky, kdy jste si s kamarádkami mohla nerušeně povídat. ;)

Bavte se

Kino, divadlo nebo výstava vám spolehlivě rozšíří kulturní obzory. Navíc nikdy neuškodí nastřádat si příjemné zážitky do zásoby na dobu, kdy budete řešit přízemnější starosti. ;) „S nejlepší kamarádkou jsme měly termín porodu pár dní od sebe. Na mateřskou jsme proto nastupovaly v podstatě stejně a poslední volné týdny před porodem si krásně užily. Největším zážitkem pro mě byla návštěva baletu, který jsem do té doby nikdy neviděla,“ vzpomíná Kristýna, maminka půlročního Filípka. Pokud vás to už kvůli rostoucímu bříšku ven netáhne, pusťte si zábavný film nebo otevřete napínavou knížku doma na gauči, i to se počítá.

Dopřejte si romantiku

Příchod miminka změní i váš partnerský život. Neuškodí proto, užít si romantiku ve dvou, dokud si kvůli tomu nemusíte složitě zajišťovat hlídání potomka. Vyrazte na výlet, zajděte si na dobrou večeři nebo se nechte od partnera namasírovat.

Užívejte si

Sečteno a podtrženo, zkuste si mateřskou užít tak, jak to jen půjde. Posledních šest, sedm nebo osm týdnů před porodem patří jen vám, tak ať jsou krásné, odpočinkové a přesně podle vašich představ.

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více

Slovník pojmů

Falešný poplach

Falešný poplach nastane, když monitor spustí alarm, ale miminko normálně dýchá. K tomu dochází v případě, kdy se pohyb tělíčka dítěte nepřenese na snímací podložku.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog