Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
29. 06. 2022

Látkové pleny zažívají restart. Patří do výbavičky pro miminko mnoha českých rodin.

Látkové pleny nejsou vynálezem 21. století. Předcházely nyní široce rozšířeným jednorázovým plenám. Měly a mají však výhody, které jejich alternativa z plastu, buničiny a papíru nedokázala nahradit. Úspěšně se vrátily do domácností po celém světě a jejich výroba je kvalitnější než kdy dřív.

Co obnáší tzv. plenkování

Pojem „plenkování“ znamená přechod na látkové pleny. Pokud se rozhodnete pro plenkování, ve výbavě by vám nemělo chybět okolo 24 savých plen a 4 plenkové kalhotky.

I když se rozhodnete látkové pleny používat, nemusíte nevyhnutelně zapomenout na ty jednorázové. Lze je dle potřeby vhodně kombinovat. Rodiče, kteří preferují tzv. plenkování, s sebou jednorázové pleny vozí například na návštěvy přátel a rodiny.

Co by vás u látkových plen mohlo překvapit

  • Zpočátku se při praní uvolňuje barva a drobné nečistoty z výroby. Při prvním praní jste vlastně ještě ve finální fázi výrobního procesu.
     
  • Látkové pleny můžete prát na 60 °C. V dobách, kdy se většina oblečení smí prát jen na 30 °C je to trochu nezvyklé, ale má to své hygienické opodstatnění. Nemusíte mít obavy, bavlněné látkové pleny to vydrží. Pozor si dejte jen u těch bambusových.
     
  • Při praní plen nepoužívejte aviváž. Omezuje schopnost materiálu pohlcovat vlhkost. Aviváž vlákna látky obalí a plena je potom méně prodyšná.
     
  • Pleny se nežehlí. S klidným svědomím je po usušení můžete složit a uložit do skříně.

Jak vypadá výroba látkových plen

Produkce Petit Lulu začínala ručním šitím v obývacím pokoji Lenky Hladíkové. Přitom na samém počátku nebyl podnikatelský plán, ale přání mít pro své dítě kvalitní látkové pleny. Dnes už firma operuje na 1000 m² a zaměstnává tým 35 lidí.

Celý proces výroby je co do největší míry automatizovaný a švadlenám usnadňuje práci. Na druhou stranu je třeba výstupy ze strojů v každém dílčím úseku výroby kontrolovat.

Pleny nelze šít z jakéhokoli materiálu. Látky musí být atestované a schválené k používání u dětí mladších 3 let.

Pleny Petit Lulu se odlišují zapojením nadstandardních vylepšení, které zvyšují kvalitu výsledného produktu a usnadňují jeho používání. Oceníte zejména dvojité podložení patentků, dvojité podšití svrchních kalhotek nebo tři řady zmenšujících se patentků. Firma je hrdá na svou řadu nejměkčích plen Fluffy Organic, které se vyrábí z bambusovo-biobavlněného froté bez obsahu polyesteru. Kromě měkkosti je ocení i rodiče dětí s dermatologickými obtížemi a pleny jsou vhodné také pro alergiky.

 

Obsah obrázku text, interiér, okno, osoba

Popis byl vytvořen automaticky

Zdroj: Petit Lulu

#vybavickapromiminko, #plenky, #latkoveplenky
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
2 495,00 Kč

Tento chytrý a ryze český výrobek poskytuje rodičům jistotu, klidný spánek a kontrolu nad správným dýcháním jejich miminka. Nepřetržitě hlídá jeho dech i pohyby.Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny.  

23279

Slovník pojmů

Baterie

Baterie dostanete spolu s Nanny v balíčku a obvykle je nemusíte měnit, protože vydrží opravdu dlouho. Kdyby však přístroj po čase signalizoval, že jsou vybité, kupte klasické alkalické tužkové baterie. Nabíjecí baterie nejsou do Nanny vhodné.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog