Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
25. 07. 2023

Je možné používat monitor dechu v kočárku?

Často kladené otázky na zákaznické lince NANNY: Zuzka z naší zákaznické podpory opět odpovídá na vaše nejčastější dotazy. Tentokrát odpovídá na otázku: Je možné používat monitor dechu v kočárku?

Po návratu domů z porodnice má většina rodičů pro dítě připravenou postýlku. Dítě však během běžného dne spí na různých místech, například v kočárku. A právě k jeho použití s monitorem dechu Nanny směřují časté dotazy z vaší strany. Jaké zásady v tomto případě dodržovat, aby monitor fungoval bezchybně?

Přestože je kočárek nezbytným pomocníkem při cestování a procházkách s dítětem, není vhodný pro použití s monitorem dechu. Jeho pohyby monitor zaznamená a v případě zástavy dechu by nezpůsobil poplach. Použití Nanny v kočárku je možné pouze za předpokladu, že kočárek není v pohybu a nikdo se ho nedotýká.

 

V případě použití s monitorem dechu by měl být kočárek zaparkován na zcela klidném místě, ideálně v interiéru, kde nefouká vítr - tj. ne venku, na balkoně apod. Citlivý snímač v podložce nemůže zaznamenat vibrace z okolí a mohl by zabránit poplachu, pokud dítě přestane dýchat. Rovněž by se jí neměl nikdo dotýkat.

Před použitím by měla být provedena zkouška funkčnosti:

 

- Nainstalujte monitor Nanny podle návodu v manuálu.

- Do monitorovací jednotky vložte baterie, které jsou součástí balení.

- Zapněte monitor dechu.

- Při každém zapnutí se automaticky provede test funkčnosti - všechny kontrolky krátce bliknou a monitor vydá zvukový signál.

- Podložku nejlépe otestujete přímo s dítětem. Položte ho do kočárku a sledujte, jak bliká zelená kontrolka. To signalizuje, že je vše v pořádku.

- Nechte monitor dechu zapnutý a vyjměte dítě. Nedotýkejte se kočárku, zařízení by mohlo snímat vaše pohyby a dýchání.

- Světlo bude chvíli blikat zeleně, než pohyby ustanou.

- Asi po dvaceti vteřinách klidu se rozsvítí červené světlo a zazní alarm.

- Vypněte monitor dechu vypínačem.

 

Jsme tu pro vás

Máte-li jakékoli dotazy, zavolejte nám na linku péče o zákazníky 732 222 555 nebo vyplňte náš kontaktní formulář. Těšíme se, že se nám příště ozvete s dalšími zajímavými tématy.

 

#kocarek, #instalace
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
4 794,00 Kč

Výhodné balení monitoru dechu Nanny BM-03 obsahuje dvě podložky. Zabezpečí maximální komfort a bezpečí pro vás a vaše miminko. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny. Na našem blogu najdete kategorii s video návody.

23279

Slovník pojmů

Baterie

Baterie dostanete spolu s Nanny v balíčku a obvykle je nemusíte měnit, protože vydrží opravdu dlouho. Kdyby však přístroj po čase signalizoval, že jsou vybité, kupte klasické alkalické tužkové baterie. Nabíjecí baterie nejsou do Nanny vhodné.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog