Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
11. 04. 2019

Jak se o Nanny správně starat

Nanny je velmi nenáročná pomocnice. Základem je její správná instalace. Žádná další speciální údržba pak není potřeba. Přesto tu pro vás máme dva tipy, které vám vzájemnou spolupráci usnadní, Nanny zajistí dlouhou životnost a vám klidný spánek.

Baterie

Baterie dostanete v balíčku spolu s Nanny a obvykle je nemusíte za celou dobu měnit. Vydrží totiž opravdu dlouho. Kdyby však Nanny po čase signalizovala, že jsou vybité, kupte dvě klasické alkalické tužkové baterie typu AA. Nabíjecí baterky nejsou do Nanny vhodné. Mají nižší napětí a Nanny by si kvůli tomu mohla myslet, že jsou vybité.

Podložka

Díky speciální fólii, která chrání citlivý senzor snímací desky před nečistotami, podložka nepotřebuje žádnou zvláštní péči. Čas od času pouze zkontrolujte, jestli se mezi podložkou a matrací nesráží vlhkost. Matraci občas vyvětrejte nebo ji v postýlce otočte. Buď ji můžete obrátit horní stranou k roštu, nebo ji otočit tak, že část, kde má miminko obvykle hlavičku, dáte do „nohou“.

Pokud se podložka ušpiní, vyčistěte ji mírně navlhčeným hadříkem nebo antibakteriálním ubrouskem, který je součástí balení. I přesto, že je snímací deska zalitá ve speciální fólii, která zabraňuje proniknutí vlhkosti do konstrukce desky, neumývejte ji pod sprchou nebo na ni nepoužívejte agresivní čisticí prostředky.

Záruční servis

Kdyby přesto nebylo ve dvouleté záruční lhůtě něco v pořádku, zdarma vám Nanny opravíme nebo vyměníme. Podložky starší dvou let už nejde servisovat, protože senzor ztrácí svoji citlivost. Pokud chcete monitor dál používat, doporučujeme nákup nové podložky.

#
30. 11. 2021 Péče o nejmenší
Spánková koučka radí jak na ukládání miminka do postýlky
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 245,00 Kč

Výhodné balení monitoru dechu Nanny se dvěma podložkami oceníte zejména pokud bude miminko často spinkat na více místech. Nemusíte si dělat starosti s přenášením a opětovnou instalací. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny.

23279

Slovník pojmů

Spánková apnoe

Pojmem apnoe se označuje onemocnění, při němž lidé přestávají během spánku dýchat nebo dýchají s nižší intenzitou. U miminek jsou tyto problémy způsobené nevyvinutým dechovým centrem v mozku. Pokud je dechová pauza příliš dlouhá, může vést k ALTE příhodě a nakonec i k úmrtí na syndrom náhlé smrti kojenců.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog