Přečtěte si náš

Blog

Zajímavé články i praktické rady týkající se těhotenství, zdraví i péče o nejmenší.
22. 01. 2024

Jak poznáte, že monitor dechu správně funguje?

Snímací podložka obsahuje velmi citlivý sensor, který dokáže zaznamenat i ty nejjemnější pohyby. Aby přístroj správně fungoval, je důležité ověřit, že přístroj nezaznamenává vibrace z okolí.

Test použitelnosti monitoru v místě instalace by neměl být vyhrazen pouze pro první instalaci, ale měl by být také součástí procesu při změně umístění postýlky či monitoru.
Zde jsou klíčové kroky, které je nutné provést:

Zkontrolujte zelenou signálku
Během doby, kdy je miminko v postýlce, sledujte zda zelená signálka bliká. Tato signálka reaguje na dýchání a pohyby dítěte. Frekvence blikání odpovídá pohybům nebo nádechům dítěte.

Vyjmutí miminka z postýlky
Vyjměte miminko z postýlky a ustupte. Počkejte, až se uklidní vibrace způsobené předchozí manipulací.

Spuštění alarmu
Po 17 sekundách klidu vydá vyhodnocovací jednotka varovné zapípání a poté se spustí alarm.
Při prvním testu zkontrolujte, zda je zvuk alarmu slyšitelný ve všech místnostech, kde se často pohybujete. To vám zajistí, že budete okamžitě informováni v případě potřeby.
Právě jste si ověřili, že je váš monitor funkční a můžete mu plně důvěřovat.
Poplach vypnete pomocí vypínače.

Odstranění rušivých vlivů
Pokud zelená signálka bliká, i když dítě není v postýlce, může to znamenat, že monitor vnímá rušivé vlivy okolního prostředí. Odstraňte všechny potenciální rušivé faktory, jako jsou vibrace od spotřebičů, průvan vzduchu nebo mechanické vibrace. Pokud máte plovoucí podlahu, doporučujeme podložit nohy postýlky kobercem.

Pravidelným prováděním tohoto testu si můžete ověřit správnou funkci monitoru, současně tak eliminujete možné nebezpečí spojené s falešným vyhodnocením signálů.
 

#BM-02
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 důvodů proč si vybrat Nanny BM-03
Číst více
Výhodný balíček
ZDARMA
3 490,00 Kč

Balíček obsahuje monitor dechu Nanny s jednou podložkou a kvalitní českou matraci BABY, která byla s Nanny testována. Jsou tedy plně kompatibilní. Využijte při nákupu monitoru dechu příspěvek zdravotní pojišťovny.

23279

Slovník pojmů

Chůvička

Dětská chůvička je přístroj, který rodiče upozorní na pláč dítěte. Jedna jednotka je poblíž dětské postýlky, druhou má rodič u sebe v jiném pokoji. Když například začne děťátko plakat, maminka nebo tatínek to uslyší na svém přístroji. Existují i chůvičky s kamerou přenášející kromě zvuku i aktuální obraz miminka.

Více

Lékařka radí

Více

Kurzy první pomoci

Více
Zpět na blog